divendres, 23 de novembre del 2007

Participar del periodisme ciutadà ens transforma en ciutadans actius

Desprès d’haver assistit al seminari internacional de periodisme digital, el qual m’ha semblat molt interessant, tinc una idea aproximada sobre el periodisme participatiu. Fins ara desconeixia que el periodisme ciutadà fos tan important. En els últims anys la societat ha avançat moltíssim i la revolució d’Internet hi ha tingut un paper clau. La comunicació s’ha expandit a un nivell molt més internacional degut a la xarxa global. Penso que és molt important que hi hagin espais on la gent debati sobre temes d’actualitat i on totes les veus hi tinguin cabuda. Com tots sabem l’objectivitat dels mitjans tradicionals és inexistent perquè a l’hora de comunicar qualsevol informació es fa des d’un punt vista. Per això és tan positiu que la gent contrasti diverses fonts i acabi elaborant les seves pròpies conclusions sobre política, economia, societat, medi ambient,etc.

A vegades hi ha hagut casos de notícies que s’han sabut abans que sortissin als mitjans tradicionals perquè algú n’era testimoni i ha penjat una imatge a la xarxa.

A més a més participar del periodisme ciutadà ens transforma en ciutadans actius, i això en els temps que corren és imprescindible.



Bons exemples de periodisme participatiu:
http://www.globalvoicesonline.org
http://www.bottup.com/